Over Charlotte Wooning

Sinds 2005 bestaat het sieradenmerk Charlotte Wooning. Na haar afstuderen in mode begon de sieradenpassie als een experiment. Na vele uren achter de werkbank solderen, testjes maken en nieuwe dingen proberen en leren ontstond het merk charlotte wooning.

Charlotte Wooning heeft een herkenbare stijl, die zich door de jaren heen steeds meer heeft ontwikkeld. Alle juwelen zijn vrouwelijk, elegant, delicaat, modern.

Made for you
Naast de collectie worden er ook speciale unieke stuks ontworpen, dit proces is vaak in overleg met de klant. Samen wordt er besproken en heel veel sieraden gepast om tot een ontwerp idee te komen. Vaak komen daar de meest bijzondere en unieke sieraden uit.

Charlotte: “Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen een moment van geluk kan laten ervaren. Elke dag, elke keer weer dat ze een sieraad van mij dragen.”

Het is heel bijzonder om een sieraad te maken dat later een verhaal voor iemand wordt, deel van iemands leven. Vaak krijg je een sieraad op een bijzonder moment, een afstudeerkado, een verjaardagskado, een verlovingsring, een trouwring, een ik voel me fantastisch kado, een herinneringssieraad. Een sieraad zal altijd een verhaal met zich mee krijgen, elke dag dat je het draagt.

“ik ben er trots op onze sieraden verhalen worden, die een leven lang mee gaan. Het zijn de verhalen van onze klant, die het sieraad dichtbij hun hart op de huid dragen.”

inspiratie

collectie
Geïnspireerd door kunst, het dagelijks leven, vintage sieraden en alle vrouwen die ze tegenkomt, zijn de collecties toegankelijk voor een grote groep vrouwen die vol in het leven staan en genieten van mooie dingen. Er worden continu nieuwe stuks toegevoegd aan de collectie. Tijdloze classics blijven altijd beschikbaar.

Creatieve proces
Het creëren van kettingen, armbanden, oorbellen en ringen is het leukste deel van het werk. In enkele weken wordt een sieraad bedacht, getest en uitgewerkt alvorens het in de collectie beland. Vaak wordt er binnen een thema ontworpen.

“Het ontwerpen gaat bijna vanzelf. Zilver, goud en edelstenen zijn zulk mooi materiaal om mee te werken. Ik heb altijd inspiratie voor nieuwe designs.”